Adventi blogturné: 19. nap – Az Erő


„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!




December 18. – Még 6 nap Karácsonyig

A szokásos füsttől semmi nem látszott a városban. B. már megszokta ezt, érzékszervei amúgy is elég élesek voltak ahhoz, hogy tájékozódni tudjon. Most azonban az emberektől távol, egy eldugott kis tisztáson heveredett le, ahova még a napfény is be tudott férkőzni. Lefeküdt arra kis csomó fűre, amit a Lótusz virág füstje még nem pusztított el, majd jó összegömbölyödött, hogy a hátát érje a napfény. Egyetlen és legjobb barátja az oldalának dőlt, és elmerült egy könyvben. B. nem aludt el, de szemét becsukta, hallgatta a madarakat, érezte a meleget, és ez épp annyira volt pihentető, mint egy hosszú alvás. Y. biztonságban volt, és úgy tűnt, leköti az olvasmány. A sok bonyodalom után jól esett egy kis nyugalom, csoda, hogy ezt meg is kapták. Persze B. elég félelmetes tudott lenni, ha akart, megvolt az ereje és a képessége – a makacsságáról nem is beszélve – ahhoz, hogy véghezvigye a tervét, legyen az egy kis pihenés vagy a világ megmentése.
Mondd csak, B. Te hallottál már a karácsonyról?
Y. érdeklődve forgatta az ősöreg könyv lapjait.
KARÁCSONY?
B-nek ismeretlenül csengett a szó.
NEM. SOSEM HALLOTTAM MÉG RÓLA.
Ebben a könyvben sok érdekes dolgot írnak róla. Régebben, még a Céh előtt, mielőtt ez a füst lett volna, rendes évszakok voltak. Volt tél, amikor esett a hó. Az emberek a szobájukba vittek egy fát. Csúcsos volt a teteje, és sosem hullottak le a levelei, még a hidegben sem. Itt azt írja, valamiféle fenyő volt.
EZ ÉRDEKES. MIÉRT TETTEK ILYEN FURCSA DOLOGOT?
Mert feldíszítették. Raktak rá gömböket és égőket. Szép volt, nézd csak, egy kép is van itt róla.
ÉS MIK AZOK A DOBOZOK ALATTA?
Azok az ajándékok. Az emberek megajándékozták egymást. Könyveket, ruhákat, szép dolgokat adtak egymásnak. És boldogok voltak.
MIÉRT?
Ez volt a szeretet ünnepe. Nem az volt a lényeg, mit adsz, hanem hogy szeretetből adod. Örültél, hogy együtt vagy a családoddal és a barátaiddal. Békében és nyugalomban lehettél két napig. Tehetted, amihez kedved volt.
BIZTOSN JÓ LEHETETT. MIÉRT NINCS MÁR ILYEN ÜNNEP?
Azt nem írja. Biztos a Céh tehet róla.
VAJON VAN A VILÁGON MÉG OLYAN HELY, AHOL LÉTEZIK EZ A KARÁCSONY?
Nem tudom. Meg kell keresni.
MENJÜNK, Y. KERESSÜK MEG. EZT A HÓ NEVŰ DOLGOT IS MEG AKAROM NÉZNI
A lány erre belekezdett egy hosszú érvelésbe, miért is nem hagyhatnak csak úgy itt mindent, és vághatnak neki a nagyvilágnak, azon túl, hogy ez teljesen felelőtlen dolog lenne, de B. érezte, ő is szeretné látni mindazt, amiről a könyvben olvasott.
Végül mindketten szótlanul álltak fel, kinyújtóztatták elgémberedett tagjaikat. B. némán Y. szemébe nézett, és akkor már tudta, hogy ő nyert. Y. bosszúsan felsóhajtott, majd hagyta, hogy az állat felsegítse a hátára.
Hát akkor irány a havas karácsony!
B. felszegte a fejét, kitárta szárnyait és a következő pillanatban már szálltak is a levegőben.



Nyereményjáték

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.

Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!

(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon Az Erő kártyához tartozó „B” személyét kell kitalálnotok!

a Rafflecopter giveaway



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése